Детска градина 97 "ИЗГРЕВ"

Детската градина се помещава в 3 специално проектирани и построени за целта сгради, намиращи се една до друга в Горни Лозен и сграда Долни Лозен, които отговарят на нормативните изисквания за възпитание, обучение и отглеждане на деца от предучилищна възраст. Детската градина разполага с 9 възрастови групи, от които една маломерна яслена група и една маломерна градинска група. Разполага с квалифициран персонал, който палага грижи за образованието, възпитанието и социализацията на деца от 2 до 7- годишна възраст. Ние работим в партньорство с родителите и по начин, който е открит и гарантира най-добрите интереси на детето.

"Детска градина № 97 "Изгрев" обявява конкурс за избор на изпълнители за следните допълнителни образователни дейности - приложно изкуство и английски."

Обява английски език

Обява приложно изкуство


Протокол английски език

Заповед ДОД Английски език

Протокол приложно изкуство

Заповед ДОД Приложно изкуство

 


"Уважаеми родители, информираме Ви, че детската градина ще приема деца на 04.01.2021 г., срещу декларация от родител за липса на контакт на детето със заразно болен."

Декларация

Детската градина 97 " ИЗГРЕВ" има дългогодишна история. 

 • 01.09.1977 - ОТКРИВАНЕ
  В началото функционират 4 възрастови групи в специално построени къщички и кухненски блок в Горни Лозен.
 • През 2007г.
  се проведе юбилеен концерт за 30-годишнината на детската градина под надслов „С песни, радост и игри времето за нас лети с въртележка от мечти”.
 • В периода 2007-2010 г.
  се построиха три нови модула, отговарящи на изискванията на Наредба №3 от 05.02.2007г. на Министерство на здравеопазването за здравните изисквания към детските градини:
 • 17.09 2007 г.
  тържествено бе открита централната сграда в Горни Лозен от зам.кмета на СО Йорданка Фандъкова, ст.ескперта от Дирекция „образование” Лора Заркова, кмета на район Панчарево Станислав Благоев и кмета на с. Лозен Добринка Димитрова. Сградата е за две възрастови групи.
 • 03.12 2009 г.
  С Решение №749 на Столичен общински съвет ЦДГ №80 се преобразува в ОДЗ №97 „Изгрев”.
 • 08.04 2010 г.
  отвори врати новата сграда на филиал Долни Лозен. Лентата прерязаха министър-председателя на Република България Бойко Борисов и кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. На откриването присъстваха и зам.кмета на СО И. Савина, директора на Дирекция „Образование” М. Минчева, кмета на район Панчарево С. Митрев, зам.кмета С. Ризова, В. Станчев – кмет на с. Лозен. В сградата се помещават две градински, една яслена група, кухненски блок, голям и обширен физкултурен и музикален салон, кабинети.
 • 13.10 2010 г.
  е завършен и открит третият последен модул на детското заведение в Горни Лозен. В него се помещават две градински групи, музикален и физкултурен салон, кабинети по БДП, БАК, млад изследовател, администрация. Сградата е с оригинална архитектура – проекта кандидатства в конкурса „Сграда на годината за 2011г.”. На откриването бяха кмета на СО Й. Фандъкова, както и представители на местната и районна администрация.
 • май 2018г.
  детската градина отпразнува своя 40- годишен юбилей под мотото „Щастливо детство”. На събитието в „Дом на културата Искър” присъстваха много гости, бивши служители и възпитаници на детската градина, представители на районната администрация, колеги от детски градини от район „Панчарево”, както и родители.
 • 2019
  детската градина е член на ОМЕР /Български национален комитет за предучилищно образование ОМЕП/. Участва активно с рисунки в международни проекти, както и открити практики и други мероприятия в детската градина.
 • 2020
  От месец март 2020г .детската градина участва в проект "Активно приобщаване в системата на предучилищното образование" за заплащане на месечни такси за деца, определени по служебен път, че отговарят на критериите за участие в процедурата по възстановяване на суми от проекта

grupi

 

pinokio lb text
bambi bambit
pepelyashka pepelyashka
snekanka snejankat
puh puht
ariel arielt
slunce sluncet
slunce sluncet
slunce sluncet

comtechsys

Search